Monthly Archives: January 2011

rationality without right perception is horrible & dangerous..

rationality without right perception is horrible & dangerous…

10 hours ago · ·

    • Fahmi Tan Yeah; perceiving; an activity which is measure somthing through one’s opinion; depend on his vision;

      10 hours ago ·
    • Immanuel Siregar and we must give more attention about perception than logic…

      10 hours ago ·
    • Fahmi Tan Of course; since perception also influence your faith;and logic sometimes unable to accommodate yyour faith

      10 hours ago ·
    • Immanuel Siregar maybe we can said that perception is fundamental for thinking activity…how about paranormal activity ? wkwkwkwk

      10 hours ago ·
    • Fahmi Tan Fundamental; interesting; probably those words seems to be equal with sakitmental in bahasa

      10 hours ago ·
    • Immanuel Siregar wkwkwk, 5 days ago with boz ucup watching paranormal activity 2,wonder he more interest to watch hot pants activity @tp ho2

      10 hours ago ·
    • Fahmi Tan Yeah; I knew; that until the end of his life he will always act like jin kura kura; inable to holds his lush when he seeing smooth appearance bubs and tits

      10 hours ago ·
    • Immanuel Siregar yeah when we busy to collect dragon balls, he always smile and make peace sign with his finger..wakakaka, what a peaceful and wise man..

      10 hours ago ·
    • Fahmi Tan Yeah; I though he used to be a brahmana in his previous life; but when times to reincarnate came up; God punish him to be an ordinary human; since he breach God’s law for not to use G string while meditates. Hahah( imanginable topic )

      10 hours ago ·
    • Immanuel Siregar huhahuha, how about a great story of ramayana, i guess in the past he is khrisna who prefer to use hamster as transportation than garuda..

      10 hours ago ·
    • Fahmi Tan Hahah; yyeah; that’s it; since at that time; he used to be scared to fly with garuda; cz garuda being banned by europe in 3000BC; he really smart though; since hamster a vegetarian; and also krisna oversee that he wanted to build new transportation mode; hamster rent; such Trac in jemursari;

      10 hours ago ·
    • Fahmi Tan Seems to be our conversation will be published in my blog;; hahahha; let’s craft an imagination story;

      9 hours ago ·
    • Immanuel Siregar maybe if he older than us now, he can be Alm Gus Dur successor and make his own band to defeat ahmad dhani,..

      9 hours ago ·
    • Immanuel Siregar can’t wait to publish on your next book 1 perjaka 14 janda

      9 hours ago ·
    • Fahmi Tan Yeah; probably he also gonna be a low profile president; who is not gonna ask or even said to public that his salary is not enough to pay his maid fees; gogogo bos ucup; he must be meditating now; don’t you think that he rarely swimming in social media?? What’s his current project actuall? Did God gave him special task for him during 2011??

      9 hours ago ·
    • Immanuel Siregar yeah now he more concern for his engagement, not just regular moment bur an epic engagement, hmmm lets make quman conference maybe we can make a choir in his event…

      9 hours ago ·
    • Fahmi Tan Waw; I don’t event think that he gonna accelerate his engagement; it must be really awesome if I can be part of it; choir?? Hahah; I never thought about Quman hymne; what its gonna be?? Sounds interesting though…

      9 hours ago ·
    • Immanuel Siregar wkwkwk he feel so lucky to get goddes from eden park, so he want all things to be assured, faster better,wkkkk

      9 hours ago ·
    • Fahmi Tan Yeah; he must be too much reading “how to invest in today’s chaotic market” ; I think his decision is totally right; its better than buy obligation; samuray bonds; or futures; hahhah; he is good investor; a captalist brahmana; could u imagined that???

      9 hours ago ·
    • Immanuel Siregar how if we kidnapp del piero and pack him as a engagement gift from quman special for bos ucup, maybe he will cry ang hug all of us…

      9 hours ago ·
    • Fahmi Tan Hahahahh; yeah; but seems to be justin brieber would be appropriate ffor him; or do u have more lunatic ideas??

      9 hours ago ·
    • Immanuel Siregar xixixi…wonder mr . bag as his great advisor dressed like…

      9 hours ago ·
    • Fahmi Tan Yeah; his engagement will be such an OVJ T if I being his event planner- wondering-

      9 hours ago ·
    • Immanuel Siregar i prefer maruko lumud as master of ceremony , how? it will be so ‘priceless’ moment…

      9 hours ago ·
    • Fahmi Tan Could we invite maruko lumut?? Or how if wi come up to her page; than make crowds on hers; hahah; I miss her so much actually: rarely found a girl who able to make me laugh lots of time; hahhah

      9 hours ago ·
    • Immanuel Siregar ok, im so sleepy right now, c u tomorrow to imagine another wild things wkwkwkwk…

      9 hours ago ·
    • Fahmi Tan Yeah; let’s closed this chat; I gonna save or coversation and shift it into my blog;; hahha tomorrow topic is; messing up marukolumuds wall; hoping u gonna get amusing inspiration to be talk abot 2morrow

      9 hours ago ·
Advertisements

I Believe In Love Without Proof ( i believe i can be a prominent writer; even thre’s still no awards given to me”

I AM BACK; yeah udah lama keinginan untuk menulis terhenti; 4 bulan sudah dari posting terakhir gua tentang masalah century sama pork barrel; 4 bulan waktu yang cukup buat otak gua melakukan ejakulasi kotoran yang mungkin telah mengacaukan pola penulisan gua yang cenderung serius dan berat; sedih; dan penuh dengan kemarahan tentang keadaan; hingga akhirnya pada masa itu gua fokus pada pengembangan pola pikir- melupakan semua pelajaran semasa kuliah yang bersifat  scientific ke bahan yang lebih berbau spiritual ala Anand Krishna; alai Lama and Deepak Copra; saat itu gua ngerasa penting banget buat orang seusia gua ( saat itu 21 tahun; berpalingnya orang yang paling dicintai di bumi; kehilangan kedua orang tua; perceraian abang gua dengan nyai ronggeng dan perasaan was-was terhadap serangan mistis dan gag masuk akal yang telah mendera) untuk bisa mengendalikan ego dan emosi agar tidak terbawa oleh skenario yang diinginkan orang-orang yang punya maksud aneh-aneh sama gua and keluarga gua; ternyata pada masa itulah; kemampuan yang gua asah selama ini tentang reverse thinking berhasil (setidaknya secara subjektif menurut gua) mengacaukan skenarrio yang di buat oleh ibu nyai ronggeng untuk memecah belah keluarga kami;

mungkin cukup itu flashbacknya; sebenarnya bisa panjang sekali kalau cerita soal nyai ronggeng dan abang gua yang udah cerai itu di kemas dalam bentuk cerpen or even a novel; sepertinya perlu juga meluangkan waktu untuk lebih dalam membahasnya; tapi yang jelas setelah membaca; buka twitter; mengaktifkan moem yang udah 3 bulan mati; mulai lebih cepat mencet tuts keyboard; kembali mendengarkan hardrockfm (kali ini gua di jakarta) ; kembali menyatu dengan laptop yang kian lemot ( gua pengen apple + DSLR) ; perasaan meledak-ledak untuk kembali menulis membuat kehidupan gua semacam on fire lagi;

memang sih; kondisi gua ama dulu sedikit berbeda; mulai beradaptasi dengan kondisi jakarta; dimana sebelumnya gua selama 4 tahun menghabiskan waktu di malang; bangil; surabaya;… bermula dari keinginan gua untuk bisa lihat Java Jazz festival setelah lulus kuliah; tak dinyana company yang naungi gua sekarang untuk sementara in charge di Head office di salah satu financial service company di jakarta; sejauh ini sih semua masih in line dengan apa yang gua plan kan 3-4 tahun lalu; even dengan keputusan ini gua bakal jauh dari temen-temen gua (honestly i lost my social life in here) quman; teman sma; IF; immanuel; bos ucup; anjrit; biilll; nanik; nyeg; prass; donat; jeke dan beberapa orang lain yang take part dalam perkembangan hidup dan pola pikir gua selama ini…

hash; pokoknya gua ga peduli seumpama tulisan gua berantakan; mengingat tulisan ini kagak di edit; namanya juga curhatan cui; tapi gua cuma mau make sure aja bahwa sebenarnya gua suka banget menulis; dengan tulisan ini gwa mau ungkapin kalo gua bakal rajin writing lagi; i wanna be a writer….someday; but today with my blog; “who knows the future”